Nu är det utsatt

huset alltså, Peter från kommunen var här och även Peter, vi hade ett byggsamrådsmöte och sedan mätte vi och satte ut pinnar där huset skall ligga.I lördags eldade jag allt ris från träden Bertil fällt, det var mycket mer jobb än allt annat hitills, jag höll på hela dagen tills 20.00, det glödde fortfarande ikväll, måndag.

   

Bara aska kvarI söndags var vilodag, åkte till Göteborg för att fira Johan, bara lite jobb, sågade till och satte upp barbordet innan festen, busade med Måns och hade trevligt.

  

Nu e träden borta

Igår såg det ut så här

  

och idag var Bertil här och sågade ner träden så vi kan börja gräva för grunden till huset.

   


Phu, nu e ja trött...

Förra söndagen regnade det, jag ställde sågen under det nya taket så det gick att jobba ändå.Efter regn kommer ogräs, nu måste kryddträgårdsmästarna komma och rensa ogräs!I fredags sken solen så då passade jag på att måla vindsivorna igen.Midsommar, här förbereder vi bord och bänkar och regnskydd hemma hos Anna, sedan fest.

    

Har börjat måla karmar och sätta upp panel på väggen.Idag regnade det igen, så då kunde jag elda, den gamla ytterpanelen och baksidan på byschan samt allt ris från träden jag sågat ner och så körde jag stockarna med skottkärra till baksida byschan och staplade dom i en hög, nu skall man bara kapa och klyva dem också. Phu sicket jobb, jag e trött i hela kroppen nu. Så jag ringde till Tage och frågade om han kunde hjälpa mig såga ner resten av träden, ca 15 st, jag har nog sågat ner 8 st själv. Men han hade inte tid så han tyckte jag skulle ringa till hans pappa Bertil istället, han kommer imorgon vid 18-tiden och tittar, så nu är snart resten av träden nersågade.

  

Jaha, så var taket färdigt...

Idag gjorde jag färdigt taket, skruvade fast sista plåten.


Borde kanske ha fest...

I helgen gjorde jag färdigt golvet på utbyggnaden till byschan, rev ner resten av masoniten på ytterväggarna och rensade bort alla myror och getingbon mm som hade bosatt sig i väggar och tak, ena spånskivan på innerväggen var full av gångar från myrorna. Jag strödde myrmedel och satte ny vindpapp och började sätta upp spikreglar för panelen. Idag tog jag bort trekantslisten på taket under pappen och rensade bort all pappspik som var ytterst och gjorde klart ena sidan med dubbel tryckt 28x120 som jag skruvade i taket för att få bra fäste för plåten och vindskivvor.

    


Nu skall det jobbas!

Idag hämtade jag verktygen jag köpt via Tradera.

  

Och med dem skruvade jag ihop golvet bakom byschan.

 

Imorgon bär det iväg till tippen med mera skräp.


En jobbig dag

Idag gick jag ut tidigt och målade klart det lilla rummet i byschan, vid elva kom det en massa folk och firade murre, Ann o Kettil var här och vi hjälptes åt med att koka kaffe och plocka fram tårta.
Sedan fortsatte jag med att bygga taket och golvet på baksidan byschan.

   

RSS 2.0